O meni

Ja sam Lidija Arsić

Po obrazovanju hemičarka, po opredeljenju ljubitelj prirode i istaživač. U potrazi za zdravim životnim navikama, poslednjih 20 godina intenzivno se bavim promocijom turizma na Vlasinskom jezeru, zaštitom prirode i proučavanjem lekovitih svojstava biljaka, a posebno medicinskih gljiva na jačanju imunološkog stanja organizma.

Naučno je dokazano je da je okidač svih oboljenja i ozbiljnih malignih bolesti, upravo pad imuniteta pojedinca, iz čega sledi da je ključ oporavka u njegovom jačanju. Iskustva su pokazala da je diskutabilna usvojivost organizma sintetičkih vitamina i minerala u tu svrhu, za razliku od onih koje nalazimo u biljkama i gljivama iz prirode.

Šta je to Čaga?

Čaga je gljiva koja raste na brezi. Najrasprostranjenija je u šumama Severne Amerike, Severne i Istočne Evrope, u Rusiji, Koreji i Mongoliji. Početkom 2013. godine, otkrila sam da je ima i u Srbiji. Lekovita svojstva ove gljive u Rusiji su poznata još od dvanaestog veka. Na njenu svetsku popularnost uticao je ruski disident i nobelovac, Aleksandar Soljženjicin, svojim romanom “Odeljenje za rak”.

Roman je dobio Pulicerovu nagradu, a u njemu opisuje bolnicu u kojoj je kao i ostali, u poodmakloj fazi raka poslat na lečenje. Opisao je, kao najvažnije saznanje, da bolesnici kojima je lekar davao čaj od čage, nisu obolevali od kancera. Soljženjicin je i sam pobedio ovu bolest i živeo još pedeset godina.

Rusi nisu olako podelili svoja saznanja o ovoj medicinskoj gljivi sa ostatkom sveta, ali su čagu u vreme SSSR-a preporučivali i prosleđivali svojim astronautima, pilotima, visokim zvaničnicima, sportistima. Dugo godina posle raspada Sovjetskog Saveza smo u Srbiji saznali kako uopšte izgleda ova gljiva… Zadovoljstvo mi je da vam predstavljam svoje proizvode od čage sa Vlasine. Napominjem kao najvažnije da čije god proizvode da koristite, uvek se odlučite za čagu koja je ubrana na teritoriji naše zemlje ili najbližeg okruženja, jer je vaš imuni sistem formiran na našem podneblju (ne u Sibiru, Kini ili Kanadi…) i najbolje imuno odgovore će upravo napraviti čaga koja je rasla na našoj teritoriji. Naša čaga poseduje izveštaj ispravnosi namirnica Instituta za javno zdravlje Niš, kao i mikološku analizu, determinaciju gljive i potvrdu Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu (Katedra za tehnološku mikrobiologiju).

Rezervacije & Informacije

Rezevišite svoj termin odmah telefonom ili na email:
e-mail: [email protected]
tel: +381 (0)63 77-28-970

testimonial caga

Biljana Jeftović

Lidija mi je dala odlicne savete, nije me lečila niti pokušavala tako nešto već samo uputila na puno zdraviji način ishrane i života uz uvođenje čage i nekih drugih prirodnih preparata.

Korpa